Arta de a trăi armonios

Arta de a trăi armonios

Ce reprezintă pentru tine arta de a trăi armonios?

Dragă cititorule, te invit să citești cele de mai jos.

După ce ai terminat de citit, scrie-mi răspunsul tău la întrebarea de mai sus. Îți mulțumesc.

Arta de a trăi armonios se caracterizează din punctul meu de vedere prin SIMPLITATE.

Prin simplitate poți să îți accepți viața care ți-a fost oferită, să trăiești detașat de prejudecăți, de constrângeri. Astfel am înțeles că simplitatea este o valoare pozitivă care îmbogățește omul.

În societatea actuală nu mai știm cum să trăim simplu, avem prea multe dorințe legate de bunuri materiale, prea multe variante, prea multe tentații. Ne interesează sa trăim o viață “bogată”. Dar oare ăsta e cu adevărat scopul nostru în acest Univers?

Simplitatea însă, poate rezolva multe dintre probleme. Încetând a alerga după foarte multe bunuri, veți avea mai mult timp pentru a vă ocupa de propria persoană (trup, minte și suflet).

Starea de sănătate a fiecăruia dintre noi reprezintă o expresie a armoniei totale dintre personalitate și mediul înconjurător. Sănătatea nu înseamnă doar funcționarea perfectă a organismului, ci și un echilibru al condiției persoanei, atât la nivel fizic cât și la nivel psihic și mental.

Lăsați simplitatea să se așeze în viața voastră, lăsați momentele prezente să vă pătrundă!

Vă îndemn să vă trăiți viața în prezent, lăsați trecutul în urmă și nu vă mai amăgiți așteptând viitorul ca să faceți anumite lucruri/planuri, anumiți pași.

Acceptarea situațiilor trecute, a emoțiilor și gesturilor din spatele lor, duce la anihilarea acelor trăiri, la rezolvarea și acceptarea situațiilor neplăcute și la dizolvarea acelor obstacole care au blocat vederea clară a viitorului.

Eliberați-vă de gânduri precum: când vor fi copiii mari o să am timp ca să îmi trăiesc viața; când o să am alt job o să fie mai bine; când o să am o casă și mai mare o să fiu mai fericită; când o să ies la pensie o să călătoresc mai mult;

Nu aștepta viitorul ca să se întâmple toate aceste visuri, dorințe, ci stabilește-ți niște obiective, niște țeluri si acționează pentru ca ele să înceapă să se întâmple în prezent.

Nu trebuie să așteptați vreun motiv sau vreo zi anume ca să sărbătoriți ziua pe care o trăiți!

Bucurați-vă, iubiți, dăruiți, fiți recunoscători zilnic pentru ziua trăită!

Fericirea este în interiorul ființei fiecăruia, este pacea/liniștea interioară, iar această stare de pace o dobândim prin simplitate.

Trăiește în prezent, trăiește ACUM!

Acționează
Curajos,
Universul este
Magic! 🙂

Fotograf Marius Mihalache

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.