O lume mai bună

O lume mai bună

Vrem schimbare, vrem să ne fie mai bine, dar așteptăm ca ceilalți să facă schimbările.

Dar ce ar fi dacă, înainte de toate, această schimbare ar începe cu fiecare dintre noi?

Cred foarte tare în puterea exemplului.

Fiindcă vorbim mult și acționăm puțin, iată ce consider că este necesar să facem fiecare pentru ca lumea să fie mai frumoasă, mai bună:

– salută primul când intri într-o încăpere și nu numai. Respectă ca să fii respectat.

– dăruiește zilnic zâmbete. Acestea nu te costă nimic, dar cu siguranță te vor face să te simți mai bine atât tu, cât și persoana căreia i-ai dăruit zâmbetul. Zâmbetul te face mai fericit, îți îmbunătățește sistemul imunitar și este molipsitor 🙂

– îmbrățișează zilnic de câteva ori pe cineva. Îmbrățișările ajută la eliberarea hormonului fericirii, oxitocina.

– alege inspirația, nu invidia. De ce să spui: “de ce eu nu pot…” în loc să te întrebi: “dacă colegului i s-a întâmplat, de ce mie nu mi s-ar întâmpla? Ia să văd ce pot face și eu.”

– vezi-ți de credințele și valorile tale. Fiecare trăim după niște convingeri și valori personale, nu judeca, ceea ce este important pentru tine acum, nu este important pentru altul sau invers.

– promovează locurile frumoase, oamenii frumoși. Ți-a plăcut undeva? Te-a impresionat cineva? Scrie/spune despre asta, fă o recomandare.

– ajută necondiționat. Nu ajuta doar atunci când ai de cules și niște roade. Dacă cineva ți-a cerut ajutorul, bucură-te dacă îl poți ajuta, fără să ai așteptări.

– implică-te în cât mai multe acțiuni de voluntariat. Vei fi uimit cum aceste acțiuni te ajută și pe tine. Ca voluntar, poți învăța foarte multe lucruri. Înveți să te descurci în anumite situații, să te organizezi mai bine, să socializezi.

– nu te învinovăți mereu că tu nu ai timp și altul are. Pentru fiecare timpul e măsurat la fel și o zi reprezintă 24 de ore. Fă-ți timp pentru ceea ce îți dorești să faci cu adevărat. Clarifică-ți prioritățile și apoi alocă-ți timp pentru acestea.

Când să începi să faci schimbarea pentru o lume mai bună? Chiar ACUM!

Acționează
Curajos,
Universul este
Magic! 🙂

Fotograf Marius Mihalache

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.