Oglinda

Oglinda

Când te-ai privit cu adevărat în oglindă?

Dragă cititorule, te invit să citești cele de mai jos.

După ce ai terminat de citit, scrie-mi răspunsul tău la întrebarea de mai sus. Îți mulțumesc.

Recunosc că au fost ani de zile în care oglinda a fost folosită doar din punct de vedere estetic, pentru un machiaj în grabă, pentru aranjat vestimentația și cam atât… doar câteva clipe petrecute fugar în oglindă. Nu reușeam să văd dincolo de exterior, nu reușeam să văd ce se află și în interior.

Însă de câțiva ani, am reușit să mă privesc cu adevărat dincolo de suprafață, am descoperit ce îmi doresc și ce vreau cu adevărat.

Nu mi-a fost teamă să vorbesc cu oglinda ori de câte ori am simțit, să îi spun ce simt eu despre mine și ce îmi doresc pentru mine.

Am reușit să mă accept așa cum sunt, ba chiar am descoperit lucruri interesante despre mine J

Am descoperit, cu adevărat, că ochii sunt oglinda sufletului, că aceștia reflectă interiorul fiecăruia.

Prin urmare, privește-te acum în oglindă. Uită-te la tine. Vezi dacă îți place ceea ce vezi, dacă faptele tale sunt bune, dacă ai pace în suflet.

Dacă nu ai pace în suflet, ar fi bine să faci în așa fel încât data viitoare când te vei privi, să vezi un om cu suflet frumos.

În încheiere, un rezumat: ce am reușit eu să văd privindu-mă cu adevărat în oglindă:

– am reușit să mă analizez și să pătrund cu adevărat dincolo de exterior, astfel încât am descoperit ce îmi doream pentru mine

– am reușit să vorbesc sincer în fața ei despre mine și despre tot ce simt

– am reușit să îmi spun vorbe frumoase și să îmi zâmbesc mereu

– am reușit să nu mai caut perfecțiunea, că nu există, ci doar tindem spre ideal

– am descoperit că adevărata călătorie și evoluție a mea a început  în momentul în care am avut curajul să privesc dincolo de exterior, lăsând să iasă la suprafață ceea ce sunt cu adevărat. Că trebuie să accept schimbările din jurul meu, nimic în afară de schimbarea însăși nu este constant pe lume. Privitul în oglindă e practic un exercițiu de meditație, pe care dacă îl facem zilnic ne vom putea găsi pacea interioară.

Fotograf Marius Mihalache

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.