Remodelarea Eului

Remodelarea eului

Remodelarea Eului

Cum ne-a fost construit Eul inițial (cel “împrumutat” de la alții):
În primii ani, creierul este lipsit de informații. Când ne naștem suntem ca o cameră de luat vederi și filmăm tot ce vedem și auzim în jurul nostru de la părinți, frați, rude, bunici, educatori, învățători.
Asimilăm în mintea noastră tot, toate secundele noastre de viață.
Nu stăm atunci să ne întrebăm dacă este bine sau nu ce am văzut, ce am auzit… captăm toate informațiile, așa se produce învățarea și stocarea programelor mentale/convingerilor/credințelor.

Însă am o întrebare pentru tine 🙂
De unde știi cu adevărat dacă ceea ce tu gândești acum despre tine sau despre viață este corect?
Dacă ai fost cumva manipulat prin critici frecvente să crezi despre tine că ești slab sau incapabil?

Vestea bună: sunt unul dintre acei mulți oameni care și-au reconstruit Eul, așadar și tu ți-l poți reconstrui, poți ieși din bula care te sabotează.

În urmă cu câțiva ani am realizat că foarte multe convingeri/credințe preluate de “bune” în copilărie, nu îmi sunt de folos, mă sabotează și mă limitează.

Așa că, într-o seară, am hotărât că este necesar să îmi fac curățenie în propria “magazie” cu convingeri despre mine și despre viață. Am stat cu mine de vorbă și mi-am auto-analizat programele mentale. M-am gândit la toți cei care mă educaseră până în acel moment (părinți, bunici, învățătoare, profesori, prieteni). Apoi am realizat că nu toți au fost chiar modele de viață de urmat pentru mine. Am realizat că am în mine niște progrămele cu informații false despre mine și despre viață.

Spre exemplu un program cu care nu am rezonat a fost: “viața e grea!”
Total eronat pentru mine. Viața este minunată, viața sunt eu, prin mine curge viața.
Chiar dacă pe parcursul călătoriei prin viață apar și unele situații mai dificile, asta nu înseamnă că viața este grea. Vor apărea tot felul de situații, important este să ne asumăm rezultatul. Chiar dacă facem și greșeli, acestea fac parte din dezvoltarea și evoluția noastră. Orice greșeală este de fapt un rezultat. Important este să îți înveți lecția din acea situație să te întrebi: Ce anume mi-a adus acest rezultat? Ce aș putea învăța de aici? Ce aș putea face mai bine data viitoare? Desigur că nu doar acest progrămel mental l-am găsit în neconcordanță cu mine, ci și altele.

Important este să îți identifici aceste programe mentale cu care nu rezonezi dar care ți-au fost impuse de cei din jur, de societate… și să le modifici. Alege conștient fiecare astfel de program distructiv și transformă-l.

Făcând această curățenie în “magazie”, îți vei reconstrui Eul împrumutat de la alții cu Eul autentic.
Acest proces de transformare nu se va produce peste noapte, dar odată ce ai conștientizat care sunt acele programe mentale/convingeri/credințe limitative, distructive… îți va fi apoi ușor să le rescrii.

Eliberează-te de ceea ce nu îți este de folos, dă-ți voie să fii și să trăiești așa cum tu iți dorești!

Când o să începi să faci schimbarea pentru tine? Chiar ACUM!

Acționează
Curajos,
Universul este
Magic! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.